A Dió hatása a szervezetre

Szerző: Pintér József
2022.04.06

Pintér József vagyok, a méz szakértője. Az a célom, hogy jobban megismerjék az emberek, így te is, mennyire különleges az édes méz és tudatosan használd is a mindennapjaidban 🙂

A dió egy rendkívül sokoldalú növény – egyrészről az íze, másrészről pedig számtalan jótékony hatása miatt.

https://youtu.be/bzFO0XxdyRI

Rengeteg vitamint, növényi rostot és omega-3-at rejt.

 A magas olajtartalmú ízletes mag, egyrészt finom.

A dióbél magas magnéziumtartalma sokat segít a stressz elleni védekezésben, de gyakori fogyasztása nem csak az idegek védelmében játszik szerepet.

Többféle B-vitamint tartalmaz.

Igen gazdag antioxidánsokban, és omega-3 zsírsavakban, ami kedvezően hat az erekre, vérkeringésre, valamint hatékony a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében is.

Jótékony hatással van a memóriára, és segít a szívproblémák megelőzésében, támogatja az agyműködést, növeli a koncentrációképességet.

Így talán nem is véletlen, csak érdekes egybeesés, hogy a termés maga is agy formájú, félbevágva pedig egy szív alakot formáz.

Magas a fehérjetartalma, ezért azt is tartják, hogy táplálób mint a hús.

A vegetáriánusok körében is népszerű tápanyagpótló étel. Mivel rostforrásként is szuper, az egészséges emésztés érdekében is célszerű fogyasztani.

Összegezve tehát a dió a következőket egyaránt tartalmazza:

  • antioxidánsokat
  • B-vitamint
  • E-vitamint
  • magas fehérjetartalom
  • magas magnéziumtartalom
  • omega-3 zsírsavak

Akácméz:  – Legkedveltebb mézfaja, amit hosszantartó folyékonyságának és ízvilágának köszönheti, mivel nem változtatja meg az ételek és italok ízét.

                   –  Immunrendszer erősítő és remek fertőtlenítő hatása van.

                   –  Kiváló energetizáló hatású.
Így az akácmézben érlelt dió nem csak, hogy kiváló csemege, hanem a szervezetünkre is kíváló hattással bír. Mindenkinek ajánlom.

Mi a méhrajzás?

Mi a méhrajzás?

A méhrajzás ideje legtöbb helyen május, júniusban van, de akár már áprilisban is kezdődhet.Ti is láttatok biztos már ilyen rajzást a méheknél!Fa ágon, redőnynél akár kéményben, méhek sokasága, fürtben csüng az ágon. Egy fának a törzsére húzódtak meg, ott várják, hogy...

Miért kristályosodik a méz?

Miért kristályosodik a méz?

Többen kérdeztétek, hogy a különböző fajta mézek hogyan, és miért kristályosodnak? Mi is befolyásolja azt a folyamatot ami az üvegben, először elkezd „ így pókhállosodni ” vagyis elválik így felül alul, ikrásodik be a méz? Miért is tapasztaljuk ezt, hogy...

error: Content is protected !!