A dió egy rendkívül sokoldalú növény – egyrészről az íze, másrészről pedig számtalan jótékony hatása miatt.
Rengeteg vitamint, növényi rostot és omega-3-at rejt.
A magas olajtartalmú ízletes mag, egyrészt finom.
A dióbél magas magnéziumtartalma sokat segít a stressz elleni védekezésben, de gyakori fogyasztása nem csak az idegek védelmében játszik szerepet.
Többféle B-vitamint tartalmaz.
Igen gazdag antioxidánsokban, és omega-3 zsírsavakban, ami kedvezően hat az erekre, vérkeringésre, valamint hatékony a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében is.
Jótékony hatással van a memóriára, és segít a szívproblémák megelőzésében, támogatja az agyműködést, növeli a koncentrációképességet.
Így talán nem is véletlen, csak érdekes egybeesés, hogy a termés maga is agy formájú, félbevágva pedig egy szív alakot formáz.
Magas a fehérjetartalma, ezért azt is tartják, hogy táplálób mint a hús.
A vegetáriánusok körében is népszerű tápanyagpótló étel. Mivel rostforrásként is szuper, az egészséges emésztés érdekében is célszerű fogyasztani.
Összegezve tehát a dió a következőket egyaránt tartalmazza:
- antioxidánsokat
- B-vitamint
- E-vitamint
- magas fehérjetartalom
- magas magnéziumtartalom
- omega-3 zsírsavak
Akácméz: – Legkedveltebb mézfaja, amit hosszantartó folyékonyságának és ízvilágának köszönheti, mivel nem változtatja meg az ételek és italok ízét.
– Immunrendszer erősítő és remek fertőtlenítő hatása van.
– Kiváló energetizáló hatású.
Így az akácmézben érlelt dió nem csak, hogy kiváló csemege, hanem a szervezetünkre is kíváló hattással bír. Mindenkinek ajánlom.