A méhek augusztusi életéből és az Aranyvessző, Szolidágó titkairól

Szerző: Pintér József
2023.09.14

Pintér József vagyok, a méz szakértője. Az a célom, hogy jobban megismerjék az emberek, így te is, mennyire különleges az édes méz és tudatosan használd is a mindennapjaidban 🙂

Az augusztus végi természetben számtalan csoda bújik meg, melyek közül kiemelkedik az Aranyvessző, ismertebb nevén a Szolidágó. A méhek ebben az időszakban virágról virágra szállnak, készülve a hideg hónapokra. Lássuk közelebbről, mire figyelnek a méhek és miért olyan fontos számukra ez a növény.

Az Aranyvessző bemutatása

Az Aranyvessző, más néven Szolidágó, ilyenkor virágzik. Ez a két-három méter magasra növő, karcsú, sűrű levelű növény, melyet nagy felületeken találhatunk a Balaton környékén, máshol is virít sárga pompájában, hívogatva nem csak a méheket, hanem az összes rovart is a környékén

Aranyvessző a Balaton környékén

Ha valaha is jártál a Balaton környékén, az Aranyvesszővel már találkozhattál. Ez a két-három méter magasra növő, karcsú, sűrű levelű növény ilyenkor virít sárga pompájában, és nem csak a méhecskéket, hanem számos más rovart is odavonz.

Aranyvessző-Szolidágó

A méhek szükségletei a melegben

Augusztus van, és a méheknek most is fontos a nektár és a virágpor melletti folyadékbevitel. A nagy hőségben különösen fontos, hogy vízhez jussanak, hiszen ők is élőlények. A méheknek nem csak az élelmi forrásokhoz, hanem a folyadékhoz is hozzáférésük kell legyen. A méhészeknek fontos, hogy megfelelő mennyiségű és biztonságos vízforrást biztosítsanak számukra. Ha nincs a közelben természetes vízforrás, akkor nekünk kell kitenni nekik vizet, de ügyelni kell rá, hogy ne fulladjon bele egyetlen méh sem.

A méhek felkészülése a télre

A méhek már készülnek a télre. Ha ebben az időszakban megfelelő méhlegelőt találnak, akkor még tudnak gyűjteni nekik és a kolóniának télire való élelmet.

Az Aranyvessző gyógynövényként

Az Aranyvessző nem csak a méheknek fontos. Gyógynövényként is ismert, kiváló illóolaj tartalommal. Ha valaha is találkozol vele a természetben, érdemes megszagolni, mert erős illata van. Az illatával odavonzza a rovarokat, de ha nagyon meleg van, a nektárja gyorsan kiszáradhat. Ilyenkor fontos, hogy a talaj nedves legyen, hiszen a nedvesség híján nem termel nektárt, csak virágport.

A Szolidágó méz és annak jótékony hatásai

Az Aranyvesszőből készült méz, ismertebb nevén Szolidágóméz, kiváló gyógyír vesebetegségekre és számos egyéb egészségügyi problémára. Sárgás, világos barnás színű, jellegzetes illatú, lágy állagú mézről van szó, melyet vajas kenyéren vagy magában is fogyaszthatunk. Emellett a méz kiváló gyógyír különböző májproblémákra és még számos más egészségügyi problémára.

Összefoglalva

Aranyvessző és a méhek egymásra találása az augusztusi táj szépségeinek egyike. Tartsd szem előtt a méhek és a természet jótékony hatásait, és élvezd az augusztus végi természet szépségeit.

A Virágpor Csodás Ajándéka a Természettől

A Virágpor Csodás Ajándéka a Természettől

Ha egészséges, természetes étrendkiegészítőt keresel, amely tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, akkor a virágpor tökéletes választás számodra. A virágpor vagy más néven méhpollen az egyik legértékesebb természetes termék, amit a méhek...

error: Content is protected !!