Galagonya Méz

Szerző: Pintér József
2023.08.30

Pintér József vagyok, a méz szakértője. Az a célom, hogy jobban megismerjék az emberek, így te is, mennyire különleges az édes méz és tudatosan használd is a mindennapjaidban 🙂

Mi is ez a növény? Szokták mondani, hogy a galagonya a domboldalak legszebb fehér ruhás menyasszonya, de nézzük mit is kell tudni a galagonya mézről.

https://www.youtube.com/watch?v=wiCIC22tdr8

Hogy néz ki a galagonya, és mit kell tudni róla?

Cseregalagonyának, vagy két bibés galagonyának is szokták nevezni. Rózsafélék családjába tartozik. Itt egész Kárpát medencében őshonos növénynek számít.

Nagysága akár 10 méter is lehet, de általában cserje nagyságú. Egész Európában elterjedt növény. Gyakran használják még élő sövénynek is. Öt szirmú, a virágzat színe rózsaszín vagy fehér is lehet. Áprilistól egészen júniusig virágzik. A bogyója egy áll termés lesz, a fagyok előtt októberben lehet szedni.

Mire jó ennek a szép virágú cserjének a nektárjából készült Galagonya méz?

Legfontosabb és leghasznosabb tulajdonsága, a kutatások is igazolták, hogy a cseregalagonya pozitív hatással van a szív és érrendszeri betegségek kezelésében.

A szívizom pumpájára hatva erősíti azt, és szabályozni is tudja a szív ritmusát.

Képes növelni a koszorúerek véráramlását.

Értágító hatással rendelkezik, mérsékli a hajszálerek ellenállását.

Mivel csillapítja az erős szívdobogást is, így a galagonya nyugtató hatást tud kifejteni a központi idegrendszerre.

Azt is szokták mondani, hogy a gyógynövény az öregedő szív elixírje.

A benne lévő hatóanyagok a szívműködést befolyásolják, nagyon hasznos infarktus után, keringési zavarok kezelésére javasolt a Galagonyaméz fogyasztása. 

Jellegzetes ízvilággal rendelkezik.

Nagyon jó ízt biztosít kávézáskor és teázáskor is, de vajas kenyérre kenve fenséges csemege lehet.

A Virágpor Csodás Ajándéka a Természettől

A Virágpor Csodás Ajándéka a Természettől

Ha egészséges, természetes étrendkiegészítőt keresel, amely tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, akkor a virágpor tökéletes választás számodra. A virágpor vagy más néven méhpollen az egyik legértékesebb természetes termék, amit a méhek...

A csodálatos Akácméz: A természet édes ajándéka

A csodálatos Akácméz: A természet édes ajándéka

Az akácméz nem csak egy finom édesítőszer, hanem egy igazi természeti csoda is. Ez a különleges mézfajta az akácfák virágainak nektárjából készül, és rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amelyek előnyösek lehetnek az egészségünk számára. A lágy ízű, világos...

error: Content is protected !!