A mandulavirág méz ritka fajta méz. A mandulafák virágai nem csak gyönyörűek, hanem rendkívüli illattal rendelkeznek. A lényeg, hogy szinte a legkorábban virágzik. Azonban fontos a napközbeni jó idő. Ilyenkor még a reggel lehet jó hűvös, azonban ezzel a tavasz mit sem törődik, bontogatja leveleit, virágait a mandulafa is. Szívósságánál fogva megtelepszik a sziklás napégette talajon is. Így végérvényesen itt a tavasz.
A mandulavirág méz jótékony hatásai
- Segít a máj működésében
- Szív és az érrendszerre csodás hatása van
- Javítja az agyműködést és a memóriát
- Cukorbetegség ellen hat
- Tele van értékes fehérjékkel E vitaminnal, magnéziummal
A mandulavirágról
Korán virágzása miatt fontos a méheknek is, mivel biztosítja a táplálékot mind a virágport és a nektárt.
A mandula beporzói közé tartoznak még a poszméhek, a kék gyümölcsös méhek és más vadon élő méhek, és a mandula értékes táplálékforrásként szolgál ezeknek a rovaroknak egy olyan időszakban, amikor kevés a virág.
Az idei év nem igazán kedvezett a virágzásnak.
Magyar országon a mandula, mint gyümölcs termesztése a 19. század végén kezdődött.
A mandula fehér belseje fogyasztható miután feltörtük a csonthéját és megtisztítottuk a vékonyabb hélyától.
Mindenki tudja, hogy a mandula a marcipán alapanyagát is képezi.
A mandulának két fajtája van az édes és a keserű az édeset, szokták fogyasztani a keserűből olajat készítenek.
A lágy mandula ízvilága kellemesen árad szét a szánkban.
Egy két hónap alatt kikristályosodik.
Lehet mézbe tenni a mandula magot így fokozva hatását a szervezetünkre.
Kellemesen ízesíti a langyos tejet vagy a teát is, vagy magában fogyasztva.
Ne feledd lefekvés elött egy kanál méz, ami jobbá teszi a pihenésed.