A méz hizlal?

Szerző: Pintér József
2023.06.20

Pintér József vagyok, a méz szakértője. Az a célom, hogy jobban megismerjék az emberek, így te is, mennyire különleges az édes méz és tudatosan használd is a mindennapjaidban 🙂

Saját tapasztalataimról fogok beszéni, eddigi tanulmányaim alapján fogom elmondani az én nézőpontomat.
Ez a saját nézőpontom. Nyilvánvalóan utána lehet nézni, mert vannak, olyanok, amik tények, vagy
vannak, amik nem.
A méz hizlal címet adtam a mai élőmnek. Erről fogok beszélni és akinek véleménye van írja meg.
A lényeg az, hogy sokszor azzal szembesülök, vagy olyan információkat kapok, hogy sok embernek ezzel kapcsolatosan téves gondolataik vannak.
Az más kérdés, hogy honnan kapta az információkat.
Én úgy gondolom, hogy hizlal a méz, akkor hogyha túl sokat fogyasztunk belőle!!

Tehát, ha napi 1 üveg mézet megeszel, akkor hizlal, ezt később el is magyarázom.
Azonmban, hogy megértsd egy hasonlatot fogok mondani, a feleségem szokta mondani, de azért mondom, hogy érthető legyen.
A cukor az hírtelen viszi fel a vércukrodat. Viszont a méz, ha megeszed, ott már a méhikék olyan jól elkészítették számunkra, hogy a szervezetünket ne terhelje meg, könnyebben felszívódjon.
A gyümölcs virágából, növények nedvéből gyűjtik, szorgos munkával alakítják mézzé. A méz annyira jó a szervezetünknek, hogy nem terheli meg felszívódás szempontjából sem.
Ennek utána tudsz nézni, mert ezek tények alapján vannak alátámasztva.
Így a méz gyakorlatilag, aki cukorbeteg az is fogyaszthatja mert nem hírtelen
viszi fel a vércukrot, hanem folyamatosan, így nem terheli meg a pajzsmirigyünket.
Ez az egyik.

Remélem érthető volt, ahogy elmondtam, nagyon röviden és tömören. A másik az, hogy az Én nézőpontom személy szerint az, hogy ajánlom a mézet!
Nagyon sokat beszélek arról, hogy minden méznek más és más a hatása.
A legutóbbi élőmben is mondtam, hogy melyik méz mire jó.
Nagyon tömören, nagyon röviden beszéltem csak róla.

Nem mindegy, hogy az ízéért fogyasztod, vagy a hatásáért, vagy pl. azért, mert cukorbeteg vagy és édesíteni akarod az ételeidet.
Elmondtam az előbb, hogy miért jó, ha cukor helyett nyers mezét fogyasztasz.
Nyilván kihangsúlyoznám, a természetes mivoltát a méznek.

A Nyers méz az igazi, természetes méz!

Mivel ez egy természetes, a méhikék a növények nektárjából és a saját laborjukban előállított dolgok hozzáadásával készítették számunkra.
Nem egy mű! Nem műanyag! Nem vegyianyagok hozzáadásával készült termék, hanem azért használok nyers mézet, hogy jobb legyen a szervezetemnek, egy természet ereje, duplán, triplán jó a szervezetünknek.
A természetes dolgok a legjobbak számunkra.
A Méz is az, tehát azt mondanám, hogy ha arra használod, hogy először csak a cukrot úgy vonod ki az életedből, hogy ízesítésre használod a mézet, persze nem mindegy, hogy melyiket.
De mondjuk a teádba pl. hársmézet, a kávédba akácmézet, repcemézet, facéliamézet, vegyes virágmézet.
Fontos dolog, hogyha csak azért fogyasztasz mézet, hogy csak édesíts vele dolgokat, akkor is nagyon hasznos a szervezetünk számára.
Vagy ha nem teába italokba, hanem ételekbe, tésztákhoz, vagy akár pácoláshoz, vagy gyümölcshöz használsz mézet.
Saját magadnak is tettél hasznos dolgot.

Tehát, ha ezzel kezded a cukor helyettesítését mézzel, már az is nagyon szuper dolog.
Nagyon sok mézfogyasztóm rászokott arra, hogy a kávéját azóta mézzel fogyasztja, ki is hangsúlyozza, hogy már nem is tudja mással elképzelni az ízesítését.

A méz hizlal? Miért ezt a címet adtam?

Gyakorlatilag, ha nagyon sokat eszel belőle nyilván hizlal, de én azt gondolom, mindenből, ha nagyon sokat eszel akkor az is hizlal.
Mi európai emberek másként táplálkozunk, másként állunk az élethez, így nyilván valóan nem csak a méz, hanem bármit megeszel és túleszed magad, az hizlal.
Azonban, a méz egy természetes, a növények és a méhek közös és páratlan csúcsterméke!!
A méz gyümölcscukrából és szőlőcukrából nem lesz zsír, nem rakódik le zsírként!
A mézfogyasztás aktívabb életvitelre serkent, ami az elhízás ellen hat.
Ha megfelelően táplálkozol vele akkor duplán, triplán segíted a szervezetedet.
Nem csak ízesítésre használod, hanem céltudatsan, rendszeresen olyan mézeket fogyasztasz, ami a szervezetednek szükséges.
Pl. ha vashiányos vagy, vagy izomlázad van, meg vagy fázva, akkor olyan mézet választasz, ami erre jó, akkor ezzel már nagyon sokat segíted a szervezetedet, saját magadat abban, hogy sokkal fittebb és
céltudatosabb leszel.
Nem mellesleg, ha az egész család is csak mézet fogyaszt cukor helyett, az egész család egészségesebb lesz.
A méz közel 30 féle ásványi anyagot tartalmaz, mellette 20 féle aminosavakat, enzimeket, amik bevitele nagyon szükséges ebben a gyors, rohanó világunkban, nem szabad mellette elmenni.
Sok olyan vitamint tartalmaz a méz, amit mással nem tudsz bevinni a szervezetedbe máshonnan.

Én is teljesen kizártam az életemből a cukrokat, és a kedves feleségem is a cukor helyett teljesen átalltunk a méz használatára már hosszú ideje.
Mindent mézzel ízesítünk, a sütiktől kezdve az ételektől, italok pl. kávé, tea, gyümölcslevek, mindent mézzel ízesítünk.
Én úgy gondolom, hogy a méz nem hizlal, hogyha mértékkel eszed, azzal ízesítesz, vagy azzal helyettesíted az összes édesítőt.
A családnak is jót teszel vele, mert nem cukrot fogyasztotok.

A Virágpor Csodás Ajándéka a Természettől

A Virágpor Csodás Ajándéka a Természettől

Ha egészséges, természetes étrendkiegészítőt keresel, amely tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, akkor a virágpor tökéletes választás számodra. A virágpor vagy más néven méhpollen az egyik legértékesebb természetes termék, amit a méhek...

error: Content is protected !!