Az Ezüstfűz és a csodálatos méze

Szerző: Pintér József
2023.09.20

Pintér József vagyok, a méz szakértője. Az a célom, hogy jobban megismerjék az emberek, így te is, mennyire különleges az édes méz és tudatosan használd is a mindennapjaidban 🙂

Bár sokan tévesen az olajfával azonosítják, az Ezüstfűz teljesen különálló növény, amelynek termése csak külsőre hasonlít az olajfa terméséhez. Ez a kis-ázsiai eredetű növény, fa vagy bokor formájában, mára számos helyen elterjedtté vált. Magyarországon parkokba, erdősávokba korábban tömegesen ültették. Nagyon kiváló mézelő fafajtának számít.

Ezüstfűz a természetben: Tövistől a virágzásig

Különlegességét több tényező is jellemzi:

  • Először is, figyelemre méltóan szúrós tövisei vannak.
  • Meglepő alkalmazkodóképességgel rendelkezik; legyen szó szárazságról vagy különböző talajtípusokról, az Ezüstfűz kitűnően boldogul. Sőt, még a szikes, sziklás területeken is jól mézel.
  • Virágai aprók, sárgák, és bódító illatuk a távoli méheket is odavonzza.

Az Ezüstfűz mézének csodái

Ami a mézét illeti, számos jótékony hatással rendelkezik. Világos sárga színe és illata az Ezüstfűz virágaira emlékeztet.

  • Felhasználása: Akár magában fogyasztva is kiváló, de italokban és ételekben is kiváló édesítőszer.
  • Egészségügyi előnyök: Kiemelkedik lázcsillapító és vérnyomáscsökkentő hatása miatt. Azok számára, akik reumás panaszokkal küzdenek, kúraszerű fogyasztás javasolt, mivel jelentős enyhülést hozhat.

Az Ezüstfűz tehát nem csak a parkokban és erdősávokban található meg, hanem az egészséges életmódot követők konyhájában is.

A Virágpor Csodás Ajándéka a Természettől

A Virágpor Csodás Ajándéka a Természettől

Ha egészséges, természetes étrendkiegészítőt keresel, amely tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, akkor a virágpor tökéletes választás számodra. A virágpor vagy más néven méhpollen az egyik legértékesebb természetes termék, amit a méhek...

error: Content is protected !!