A Gesztenyeméz

Szerző: Pintér József
2021.12.14

Pintér József vagyok, a méz szakértője. Az a célom, hogy jobban megismerjék az emberek, így te is, mennyire különleges az édes méz és tudatosan használd is a mindennapjaidban 🙂

Egy különleges méz fajtát hoztam, ami ténylegesen egy méz különlegességnek számít ez pedig a Gesztenyeméz. Gesztenyemézről fogok beszélni. Miért is olyan különleges, mik a hatásai? Mikor, hogyan, hol tudják gyűjteni a méhecskék? Erről fogok most pár gondolatot mondani.

A Gesztenyeméz

Mielőtt belemerülünk, hogy mire is jó, miért is fogyasszuk?

El szeretném mondani, hogy a szelíd gesztenye virágáról gyűjtik a méhecskék.
Június végén, július elején borul virágba és attól függően, hogy milyen idő van, két akár két és fél hétig is virágozhat. Nagyon sok mindentől függ.

Az első, ami a leglényegesebb, hogy milyen erősek a napsugarak, mert ha nagyon erős akkor sajnos meg sínyli a virágzás, és a nektár is, nincsen ilyen hosszú tartalmú virágzása a gesztenye virágnak.

Nem szabad összetéveszteni a szelíd gesztenyét a vadgesztenyével, mert a vadgesztenyét azt nem szabad megenni.

A gesztenyét sokféle dologra lehet használni.

Nagyon szeretjük, én is nagyon szeretem mindenféle formátumban is, de majd később fogok mondani pár gondolatot róla.

Az időjárástól függően, nagyon jó méhlegelőnek számít a méhek számára.

Nagyon erőteljes illattal rendelkezik, ezt hozza magával a méz is.

Amit gyűjtenek róla, visszatükrözi magának a gesztenyének az illatát, mikor kinyitjuk az üveg, akkor érezni fogjuk a gesztenyevirág illatát.

Illatos, méz különlegességnek számít.

Nagyon magas az ásványi anyag tartalma, kedvezően hat a vérszegénységben szenvedőkre, tehát nagyon tudom ajánlani nekik is.

Én szoktam mondani, hogy méltatlanul, nem kap kellő hírverést,  pedig nagyon jó hatásfokkal rendelkezik, nem igazából  reklámozzák sehol sem.
Nagyon szép borostyán sárgától egészen a sötétbarnáig is elmegy színileg.

Illata gesztenye virágillatú, tehát nagyon jó illatú, a Gesztenyevirágméz, nagyon hosszan tartó, hangsúlyos izéét sokáig érezzük a szánkban.

A Gesztenyevirágméz, vitaminban gazdag, tartalmaz kalciumot, vasat, ami fontos a szervezet számára. Magas ásványi anyagban, sok vasat tartalmaz.

Mire is használjuk a geszteneymézet? Miért, is fontos? Miért, jó nekünk?

Rohanó világunkban sok a trombózis kialakulása.

Megterheljük a szervezetünket, és így sok embernél nem lehet tudni, hogy mitől alakult ki a trombózis.
Rendszeresen fogyasztásával, sok visszér probléma megelőzhető.

A Gesztenyevirágméz nagyon hasznos, külsőleg és mondjam azt belsőleg is rendszeres használatával fogyasztásával, ha valaki ilyen problémával küzd, tehát visszér problémával, csillapítani tudja ezt.
Sőt hogyha annyira fáj akkor akár külsőleg alkalmazva is használható, mivel a Gesztenyevirágméz is nagyon jó gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, alkalmas arra, hogy visszér problémák kezelésében segítséget nyújtson.

Nagyon fontos, hogy a termését, sokféle dologra tudjuk használni.

Egyik legegyszerűbb, és azt mondom, hogy legfinomabb is a gesztenyének bevágjuk a héját és betesszük a sütőbe és megsütjük.

Isteni finom csemege. Tehát nemcsak a méze, hanem a termése is nagyon hasznos a szervezetünknek.

Csinálhatunk belőle gesztenyepürét.
A méz fogyasztását tudom javasolni magában, ha bármi probléma van, ha vashiányban szenvedünk, ha viszeresek a lábaink, akkor rendszeresen fogyasszunk Gesztenyemézet.
Azonban ha valaki ínyencség képen szeretné fogyasztani, akkor én szoktam javasolni hogy akár vajas kenyérre vagy  tejbe tenni is lehet.

Nagyon fontos, hogy ne legyen forró, mert akkor veszít az értékéből a méz.
A lényeg, hogy a gesztenyevirág méz rendkívüli aromával rendelkezik.

Fantasztikus zamata van, ezért is sokan úgy tartják, főleg aki  rendszeresen fogyasztja, hogy a Gesztenyeméz az egyik legkiválóbb összetételű méz fajta, az egész világon.

Ez megint egy megosztó valaki szereti, valaki meg nem.  Igazából és lehetséges hogy pont ezért a hosszantartó íze végett vagy talán maga az utó íze miatt nem nagyon kedveli, tehát nem vagyunk egyformák.

Én röviden ennyit szerettem elmondani magáról a Gesztenyemézről.
Ha bármi kérdésetek van, nyugodtan elértek telefonon, vagy Viberen, Messengeren vagy emailen vagy bármilyen úton. Válaszolni fogok minden kérdésre.

A Gesztenyeméz lefekvés előtt fogmosás után, egy teáskanálnyi fogyasztásával biztos, hogy mézédes álmokat fog hozni számotokra.

A Virágpor Csodás Ajándéka a Természettől

A Virágpor Csodás Ajándéka a Természettől

Ha egészséges, természetes étrendkiegészítőt keresel, amely tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, akkor a virágpor tökéletes választás számodra. A virágpor vagy más néven méhpollen az egyik legértékesebb természetes termék, amit a méhek...

error: Content is protected !!