Téli teendők a méhészetben

Szerző: Pintér József
2024.01.26

Pintér József vagyok, a méz szakértője. Az a célom, hogy jobban megismerjék az emberek, így te is, mennyire különleges az édes méz és tudatosan használd is a mindennapjaidban 🙂

Hó és a méhkaptárak kezelése

A tél beköszöntével fontos figyelemmel kísérni a méhkaptárak állapotát, különös tekintettel a hóra. A méhek számára létfontosságú, hogy a kaptárak kijárója déli irányba nézzen. Ez biztosítja, hogy a meleg levegő áramolhasson be, és ne hűljenek ki a kaptárak. Amikor hó esik, létfontosságú a kaptárak ellenőrzése, hogy a kijárókat ne tömítse el a hó, mivel ez megakadályozhatja a méhek számára szükséges levegő beáramlását.

A méhek hallása és a telelés

A méheknek nincs hagyományos értelemben vett hallása, de képesek érzékelni a környezetük bizonyos rezgéseit. A telelő fürt idején különösen fontos a zajok elkerülése, mivel ezek megzavarhatják őket. Ezért a kaptárakat zajtól távol kell elhelyezni.

Téli időszak teendői a méhészetben

Télen a méhésznek számos feladata van, amelyek a méhészeti műhelymunkákra összpontosítanak. Ilyenkor a kaptárakat ellenőrizzük, a kereteket átválogatjuk, és a viaszt olvasszuk. Ezek a tevékenységek elengedhetetlenek a méhészet fenntartásához és a következő szezonra való felkészüléshez.

Egészség és méhészeti termékek

Torokfájás kezelése méhészeti termékekkel

A méhészeti termékek, mint a méz és a propolisz, kiválóan alkalmasak a torokfájás enyhítésére. Egy evőkanál mézre csepegtetett propolisz tinktúra, naponta kétszer alkalmazva, segíthet a tünetek csillapításában. Ezenkívül gargalizáló folyadék is készíthető mézből és kakukkfű-illóolajból a torokfájás enyhítésére.

A Virágpor Csodás Ajándéka a Természettől

A Virágpor Csodás Ajándéka a Természettől

Ha egészséges, természetes étrendkiegészítőt keresel, amely tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, akkor a virágpor tökéletes választás számodra. A virágpor vagy más néven méhpollen az egyik legértékesebb természetes termék, amit a méhek...

error: Content is protected !!