Erek, vénák védelmében a mézzel!

Szerző: Pintér József
2023.10.12

Pintér József vagyok, a méz szakértője. Az a célom, hogy jobban megismerjék az emberek, így te is, mennyire különleges az édes méz és tudatosan használd is a mindennapjaidban 🙂

Mindenkinek fontos az egészségi állapota. Sokszor eszünkbe jut, hogy egészséges-e az agyunk, szívünk stb., de az eszünkbe jut-e, hogy az ereink, amik szállítják a vért, azok egészségesek-e?
Nem nagyon hiszem, hogy ezeken gondolkodunk.
Ezért egy kis információt osztok meg veletek ezekkel kapcsolatban.

Tudtad-e, hogy az érhálózatunk hossza mekkora?

Elárulom, utána néztem, közel 140 ezer km hosszú a szervezetünk érhálózata.
Szerintem ezt senkisem gondolta! Ha belegondolunk, ez nem rövid, nagyon sok!
Ezen halad a vérünk. A vérünk, négyszer olyan sűrű, mint a víz. Kimutatások is alá támasztják, hogy az érrendszeri és szív betegségek 95%-a vezethető vissza az erek elmeszesedésére. Az elmeszesedést az anyagcsere termékek lerakódása okozza.

Mi befolyásolja?

Az érelmeszesedést több tényező is befolyásolja, pl. magas vérnyomás, dohányzás stb.

Az érelmeszesedés elleni védekezés Mézzel!

Nagyon sok fajta mézünk van. Nagyon fontos, hogy a mézek közül is van, ami kimondottan az erek
karbantartására szolgál, ha napi rendszerességgel fogyasztjuk. A mai állás szerint összefüggés van a táplálkozás és az érelmeszesedés között.
Nagyon fontos, hogy milyen tápanyagokat viszünk be a szervezetünkbe. Az érhálózatunk, jó állapota nagyon fontos.
Ezen a hosszú érhálózatunkon bármi közbejöhet, ezért nagy szerepet játszik, hogy rendszeresen fogyasztod a mézet.
A méz nagyon nagy szerepet játszik az érrendszeri és szív megbetegedések megelőzésében.

Hogyan?

A Mézben lévő antioxidánsok meggátolják a koleszterin és a zsírsavak oxidációját, így a koleszterin nem rakódik le az érfalra. A tudomány is kimutatta, hogy ha mézet fogyasztunk, akkor megakadályozza a koleszterinszint emelkedését. Védi az erek rugalmasságát, csökkenti szív-infarktus kockázatát.

Melyik az a méz, amelyiket én kimondottan javaslok a fogyasztását az erek karbantartására?

A Gesztenyeméz a mézek közül, amelyik felveszi a harcot a visszérrel és segítséget nyújt a trombózis kialakulásában is.
Van még egy fajta mézünk az Édesharmat méz, amit vérszegénység esetén javaslom.

Viszértágulatnál, érgyulladásnál külsőleg is alkalmazható!

Ha valakinek viszeres a lába, akkor külsőleg is lehet használni. Rá kell kenni, rajta hagyni 25-30 percig, beszívódik és csökkenti a gyulladást.
A mézben nagyon sok gyulladás csökkentő anyag is van!
Ezért, ha külsőleg használjuk, rákenjük a gyulladt érre, akkor kifejti a gyulladás csökkentő hatását.
Javasolt az erek védelmében, pl a Diós Nasit, amit én neveztem el így, az Akácmézben dió, amiben nagyon sok az aminosav, ami védi az erek rugalmasságát.
Különböző kísérletek is bizonyítják, hogy napi 80 gramm mézes dió elfogyasztásával képes a koleszterinszintet csökkenteni.
Nem csak a méz és dió kombinációja, hanem különböző gyümölcsökkel fogyasztjuk a mézet, jobban fokozza a tápanyagok hatásfokát.
Beszéltem, az Édesharmatmézről. Érdemes megállni egy kis pillanatra.

Mi is az Édesharmatméz?

Az egyedüli olyan mézünk, amelyet a méhikék nem a virágok nektárjából alakítják át mézzé.
Tehát a méznek nem csak a virágos növények lehetnek forrásai, hanem más növények, tűlevelű és lombos fák- levelein, törzsén élősködő rovarok, szénhidrátban dús váladékai, vagy a növényekből kiszivárgó cukortartalmú nedvek is, amit összegyűjtenek a méhek és ezt alakítják át számunkra mézzé.
Azért nagyon kiváló, mert nagyon sok ásványi anyag található benne.
Ásványi anyag tartalma a mézek között nagyon magas, és mint tudjuk a mézben található ásványi anyagok természetes formájuk miatt könnyen hasznosulnak a szervezetben.
Vastartalma miatt vérszegénység esetén ajánlott a fogyasztása. Ha tudod és szeretnéd, ezt a közel 140 ezer km hosszú érrendszert karban tartani, akkor érdemes odafigyelni, mert bele sem gondolunk, hogy ez mekkora hatalmas hosszú és ha bárhol probléma van, az egyből egészségügyi gondot okoz.
Lényeges, hogy a táplálék bevitelünk milyen minőségű és a rendszeres méz fogyasztásával tudjuk ezt a folyamatot segíteni a szervezetünkben.

A Virágpor Csodás Ajándéka a Természettől

A Virágpor Csodás Ajándéka a Természettől

Ha egészséges, természetes étrendkiegészítőt keresel, amely tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, akkor a virágpor tökéletes választás számodra. A virágpor vagy más néven méhpollen az egyik legértékesebb természetes termék, amit a méhek...

A csodálatos Akácméz: A természet édes ajándéka

A csodálatos Akácméz: A természet édes ajándéka

Az akácméz nem csak egy finom édesítőszer, hanem egy igazi természeti csoda is. Ez a különleges mézfajta az akácfák virágainak nektárjából készül, és rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amelyek előnyösek lehetnek az egészségünk számára. A lágy ízű, világos...

error: Content is protected !!