Az immunerősítést kezdjük propolisszal!

Szerző: Pintér József
2023.01.16

Pintér József vagyok, a méz szakértője. Az a célom, hogy jobban megismerjék az emberek, így te is, mennyire különleges az édes méz és tudatosan használd is a mindennapjaidban 🙂

Sokan rosszul alkalmazzák a propoliszt, ezért most elmondom, hogy mi is a helyes használata a propolisznak. Fontos hogy minden cseppje bejusson a szervezetünkbe és ezt úgy tudjuk elérni, ha nem folyadékokba csepegtetjük bele hanem, ahogy én szoktam javasolni. Veszünk egy evőkanalat és erre csepegtetjük rá, azonban előtte tegyünk bele mézet, mert eléggé hogy is mondjam kesernyés az íze a propolisznak és ezt nem mindenki szereti.
Viszont magának a propolisznak, de ha van rajta méz, akkor még hatásosabb, mert beveszük a szánka
mézzel összekeverve feljut egészen a szájpadlásunktól a fogínyig és ha bármi baci van és megtelepedett, a mézzel keveredve a propolisz még jobban kifejti a hatását. Nagyon fontos, hogy propolisz és propolisz között is különbség van. ugyan úgy, mint méz és méz között is és nem mindegy, hogy milyen propoliszból is készül maga a tinktúra én szoktam mondani, mint a méhpempőnél is tiszta propolisznak kell lenni.

Immunerősítést kezdjük propolisszal

A méhpempőnél is tiszta propolisznak kell lenni. Hogyan is érjük el ezt?

Ezt úgy tudjuk elérni, hogy a méhikéket rávesszük arra, hogy számunkra is gyűjtsenek propoliszt.

Mivel tudjuk elérni, hogy számunkra is gyűjtsenek propoliszt?

Van egy olyan segédeszköz, aminek a neve propolisz szedő rács, amit a keretek tetejére helyezünk és
a méhikék érzik a réseket így a propolisz rácsot feltöltik propolisszal.
A propolisz fontossága, hogy a méhikék mindent bevonnak a kaptárban propolisszal így mikor érzékelik a rácson lévő réseket akkor ezeket is bevonják propolisszal. Tehát egy kis plusz munkával
tudunk mi tiszta propoliszt gyűjtetni velük. Tehát nem kapart propolisz, mert mindenhol van az egész kaptárban, de a legtisztább a propolisz szedő rácson van. Ezt a propoliszt tesszük bele alkoholba, ami megteszi a hatását és kiszedi azokat a fontos dolgokat, ami benne található és szükséges a számunkra.

Nem csak a mézekre van szükségünk az egészségünk megőrzéséhez, hanem a propoliszra is

A várandósság alatt lehet mézet fogyasztani, és utána is, azonban a kisbabának 1 éves koráig nem
szabad nyersmézet adni! Nagyon fontos, hogy a mézek sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Szüksége van a fiatal szervezetnek és a mi számunkra kalciumra foszforra. A csontozatunk fontos, hogy erős legyen, ezért a megfelelő mennyiségű vitaminokat bevigyük, így ebben is segítenek minket a különböző mézek. Az akácmézben és az édesharmat mézben nagyon sok a kalcium és D vitamin is. Gyermekeknél egy kettő teáskanálnyi méz már elegendő ahhoz, hogy segítséget nyújtson a csontok fejlődésében. Nagyon fontos, hogy nyersméz legyen ne hőkezelt méz.! Vonatkozik természetesen a felnőttekre is. Én azt mondom, hogy a cukor fogyasztása káros, a gyermeknek is és úgy szintén a felnőtteknek is. A méz édes és édesítő is, és ez mellett sok hasznos dologban segíti a szervezetet.

Mire jó a proploisz?

A mézet a méhikék már úgy készítik el, hogy a szervezetünknek már nem kell annyit dolgoznia, mint a cukornál, így sokkal hatékonyabban és könnyebben tudja azokat a különböző enzimeket vitaminokat felhasználni a baktériumok ellen is, hogy védekezzen. Így a szervezetünk védekezésében is nagy szerepe van a méznek és a propolisznak.

Megakadályozza a különböző korokozók és baktériumok elszaporodását. Ha már viszont bejutottak a szervezetünkbe ezek a korokozók, akkor egy kicsit nagyobb mennyiségben kell fogyasztanunk a mézet és a propoliszt, hogy a szervezet letudja győzni őket, vagyis a kórokozókat és a bacilusokat.

A mézet nem csak belsőleg, hanem külsőleg is lehet használni például égési sérülésnél, vagy hajra,
szemekre. Ha módod van rá apránként azt javaslom a cukrot váltsa fel a nyers méz használata! Egészség megőrzésre kiváló, védekezésre meg tökéletes!

A Virágpor Csodás Ajándéka a Természettől

A Virágpor Csodás Ajándéka a Természettől

Ha egészséges, természetes étrendkiegészítőt keresel, amely tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, akkor a virágpor tökéletes választás számodra. A virágpor vagy más néven méhpollen az egyik legértékesebb természetes termék, amit a méhek...

error: Content is protected !!